De hoogte van alimentatie moet voortaan uitsluitend worden bepaald door het inkomen van de onderhoudsplichtige ouder. Een nieuwe partner of zwaardere woonlasten mogen geen rol meer spelen. Dat heeft een commissie het kabinet geadviseerd. Mee eens?

Ja

Nee

Weet niet / Geen mening
Junkie XL haalt eerste plaats in Engeland

Van een onzer verslaggevers

A little less Conversation, de soundtrack van Nike's 90 miljoen dollar kostende wereldwijde advertentie campagne, is dit weekeinde binnengekomen op de eerste plaats van de Engelse en Ierse hitlijst. In Nederland zal de single de zevende plaats halen in de Mega Top 100 van de komende week. Verder is het nummer deze week uitgeroepen tot Radio 3 Megahit.

De Amsterdamse producer Tom Holkenborg alias Junkie XL is verantwoordelijk voor de remix van A little less Conversation. Een historisch moment want het is de eerste keer dat platenmaatschappij en eigenaar van de catalogus van Elvis Presley, BMG, in samenwerking met de Elvis Presley Estate toestemming hebben gegeven voor een remix van een Elvis Presley-nummer. Wel hadden de erfgenamen erop aangedrongen dat Holkenborg zijn vertrouwde artiestennaam van Junkie XL veranderde in JXL. Zij wilden namelijk niet dat de muziek van Presley werd geassocieerd met de term `junkie'. Holkenborg heeft dit alterego gekozen omdat hij zichzelf beschouwt als een workaholic.

A little less Conversation door Elvis vs. JXL is wereldwijd op 10 juni op single uitgekomen. Platenmaatschappij BMG herdenkt in 2002 het feit dat de `king of rock-n'-roll' precies 25 jaar geleden overleed. Zo moet er medio september een cd verschijnen met 's mans 30 grootste hits.

Saillant is ook dat Presley met deze postume remix in Groot-BrittanniŽ The Beatles van de troon heeft gestoten als groep of artiest met de meeste nummer 1-hits. In het Verenigd Koninkrijk stonden beiden tot dusver op 17 topposities.

Elvis zong de originele versie van A little less Conversation in de film Live a little, love a lot uit 1968. Het nummer haalde in de Verenigde Staten slechts een 69ste plaats en kwam in Engeland niet eens in de hitparade. Holkenborg verslaat met zijn hit Kylie Minogue, wier nieuwe single Love at first Sight op de tweede plaats binnenkomt in de Engelse hitlijst.

Het is de zesde keer dat een `Nederlandse' plaat de bovenste plek bezet van de Britse hitparade. In 1976 gebeurde dat voor het eerst met Mississippi van de Limburgse groep Pussycat. Ook Eddy Ouwens was internationaal - waaronder Engeland - zeer succesvol door onder het pseudoniem Danny Mirror een potpourri van oude Elvis-successen te zingen. Dat gebeurde vlak na de dood van Presley.

Hoeveel singles er van A little less Conversation ook worden verkocht, Holkenborg beweert er niet rijk van te worden. ,,Vrijwel alle opbrengsten van de singles gaan naar de erven van Elvis en de oorspronkelijke songschrijvers'', zei hij vorige week in deze krant. ,,Ik hoop dat het mij wat extra aandacht oplevert voor mijn nieuwe cd die over twee maanden uitkomt.''

printmail link

AD Nieuwsforum

Uw mening telt in het nieuwsforum van het AD.
Verder in Vrije Tijd

Smullen in de stad van de tsaren

Uitblazen zonder te puffen

AD-lezers klaar voor beklimming Weissmies

Junkie XL haalt eerste plaats in Engeland

Stressen om noodpaspoort op Schiphol

Hip na de Hype

Spelenderwijs op reis

Vliegen met gebreken

Een week onder zeil

Meedraaien bij Wedgwood

Loungen in de lobby

Iedereen kan op expeditie

Op de kruisweg van Che

Storm op glad water


 

  Proefabonnement? Klik hier.
Myswitzerland.com Wallis


<
>